Galatasaray'ın Resmi Arama Motoru, Yandex İşbirliğiyle

Gs Yandex


Galatasaray'ın Resmi Arama Motoru, Yandex İşbirliğiyle
lklerin ve enlerin kulübü Galatasaray, Avrupa’nın en büyük internet şirketlerinden ve Türkiye’nin yeni arama motoru Yandex ile birlikte bir ilke daha imza attı. Bir spor kulübü ile bir arama motoru arasında ilk defa imzalanan stratejik işbirliği anlaşması sonucunda, Galatasaray taraftarları aradıkları tüm soruların cevaplarını, kendileri için özel hazırlanan www.gsyandex.com web sitesi üzerinden bulma imkanına sahip olacaklar.
Galatasaray Spor Kulübü, dijital dünyada da taraftarlarının yanında olduğunu Türkiye’nin yeni arama motoru Yandex ile yaptığı işbirliği ile gösterdi. Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’da gerçekleştirilen imza töreninde, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Yandex Kurucusu ve CEO’su Arkady Volozh, Yandex Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, Galatasaray Spor Kulübü 2. Başkanı Ali Dürüst, Galatasaray Spor Kulübü İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan ve Yandex Türkiye CEO’su Bogdan Wisniewski söz konusu işbirliğini birlikte duyurdular.
Bu işbirliği sayesinde Galatasaray taraftarları, kendileri için özel olarak hazırlanmış www.gsyandex.comwebsitesi üzerinden, ya da Galatasaray’ın tüm web siteleri üzerinde yer alan gsyandex.com arama çubuğu ile merak ettikleri soruların cevaplarını bulabilecekler. Taraftarlar için özel olarak tasarlanmış sitede, Galatasaray ile ilgili en güncel haberlere, ekonomi, trafik ve hava durumu gibi anlık bilgilere tek bir sayfadan ulaşılabilecek.
Galatasaray taraftarları çok yakında Yandex teknolojileri ile hazırlanan “galatasaray.net” uzantılı e-mail adreslerini kullanmaya başlayacaklar
Galatasaray taraftarları, çok yakında hizmetlerine sunulacak olan galatasaray.net uzantılı e-posta hizmeti için Ekim ayı sonunda ön kayıt yaptırabilecekler. Galatasaray.net uzantılı e-posta adresine sahip taraftarlar, Yandex’in üstün teknolojik altyapısı sayesinde sınırsız kapasiteli e-posta kutularına sahip olacak ve 3GB’ye kadar boyutta dosya iletileri gönderebilecekler.
Gerçekleştirilen anlaşma gereği, Galatasaray taraftarları hiçbir bedel ödemeden yararlandıkları, gsyandex.com arama motoru ve e-mail hizmetleri üzerinden kulüplerine maddi katkıda bulunacaklar.
Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal, söz konusu işbirliğiyle ilgili olarak: “İlklerin ve enlerin kulübü olan Galatasaray, alanında hızla büyüyen başarılı bir başka uluslararası kuruluş ile stratejik işbirliği anlaşmasına imza atmıştır. Bu anlaşma sayesinde taraftarlarımız digital alanda da kulüplerine önemli bir katkıda bulunma imkanına sahip olacaklardır. Bu nedenle tüm Galatasaraylıları gsyandex.comarama motoru ve galatasaray.net e-mail servislerini kullanmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.
Yandex Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ ise “Yerelleşmek Yandex’in en önem verdiği değerlerden biri. Bunun bir parçası olarak bugün Galatasaray ile birlikte dünyada eşi benzeri bulunmayan bir anlaşmaya imza atıyoruz. Bundan böyle Galatasaray taraftarları Yandex teknolojileri kullanılarak kendilerine özel geliştirilmiş bir arama motoru ve internet portalına sahip olacak. Bir arama motoru ile bir spor kulübünün böyle bir anlaşma yaptığı daha önce görülmedi, bu da hepimize ayrı bir heyecan veriyor” dedi.